Super User

Super User

Severin Candel is muzikant en beeldend kunstenaar. Hij geeft tevens les en workshops in diverse disciplines.

Website URL:

Mini music hardware

De Bela mini computer voor audio /software en controller-experimenten.

Axoloti  standalone powerful microcontroller board, check de site! Hardware met vergelijkbare mogelijkheden als in Max/MSP, Pure Data of Reaktor. Maak je eigen hardware synth, voetpedaal... etc..

Arduino is een platform van ultra-flexibele 'mini-computers' waarmee lustig wordt geëxperimenteerd, met muziek, wetenschappelijke toepassingen en geeks die hun koffiezetapparaat ermee bedienen, check it out!!

Raspberry Pi is zoals ze het zelf noemen 'een kleine en goedkope computer' waarmee je kunt leren programmeren. Dat klinkt saai maar het ding is net als de Arduino modellen voor van alles te gebruiken. Zou kun je het apparaatje uitbreiden met de HifiBerry en dan snap je al waar dit toe gaat leiden! Zynthian is een open source synth op basis van Rasberry Pi 3.

Van een andere orde maar ook erg leuk én werkend met Pure Data, voor de programmeurs onder ons, maar ook voor de creative musicus en sound designer zijn de instrumenten van: critterandguitari Deze instrumenten zijn weer vergelijkbaar met de ultra-hippe maschines uit Zweden van Teenage Enginering waaronder de OP1 en binnekort de OPz!

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed