Super User

Super User

Severin Candel is muzikant en beeldend kunstenaar. Hij geeft tevens les en workshops in diverse disciplines.

Website URL:

Mini music hardware

De Bela mini computer voor audio /software en controller-experimenten.

Axoloti  standalone powerful microcontroller board, check de site! Hardware met vergelijkbare mogelijkheden als in  Max/MSP, Pure Data of Reaktor. Maak je eigen hardware synth, voetpedaal... etc..

Arduino is een platform van ultra-flexibele 'mini-computers' waarmee lustig wordt geexperimenteerd, met muziek, wetenschappelijke toepassingen en geeks die hun koffiezetapparaat ermee bedienen, check it out!!

Raspberry Pi is zoals ze het zelf noemen 'een kleine en goedkope computer' waarmee je kunt leren programmeren. Dat klinkt saai maar het ding is net als de Arduino modellen voor van alles te gebruiken. Zou kun je het apparaatje uitbreiden met de HifiBerry en dan snap je al waar dit toe gaat leiden!

Van een andere orde maar ook erg leuk én werkend met Pure Data, voor de programmeurs onder ons, maar ook voor de creative musicus en sound designer zijn de instrumenten van: critterandguitariDeze instrumenten zijn weer vergelijkbare en ultra-hippe maschines uit Zweden van Teenage Enginering waaronder de OP1 en binnekort de OPz!

 

Read more...

Inspiratie

11 klassieke Hiphop/dance drumbeats (Let vooral op de originelen en wat minder op de drummer die ze naspeelt ;-)): https://youtu.be/ST69kpx9New

Chris 'Daddy' Dave lessen Pt 1: https://youtu.be/Q1-nmnZfS0w

Chris 'Daddy' Dave lessen Pt 2: https://youtu.be/hUyv2YuClN0

De gast van de Chris Dave lessen heeft zijn eigen website: http://www.the8020drummer.com/

WhoTheF*** is Chris Dave, check this: https://youtu.be/t-e4YJ-3Cb0 of https://youtu.be/Acm5MPuR4Zo

GoGo Beats: https://youtu.be/7UV2csp9grQ

Gated-Reverb drums: https://youtu.be/Bxz6jShW-3E

Drums opnemen in een kleine home-studio (SoundOnSound Magazine): https://youtu.be/DOsBVAp1LWI

 

 

Read more...

Metronoom

De Metronoom

Het meest afschuwwekkende instrument dat ik me als kind maar kon voorstellen was de metronoom. Een pyramide-vormig kastje dat bij pianisten andere klassieke musici stond te tikken als een oude klok en waar ze blijkbaar nood aan hadden om het tempo te houden. Zelf wilde ik drummer worden en dacht dat ik het tempo zou bepalen en kon geen reden bedenken om daar een hulpmiddel bij te gebruiken.

Read more...

Picks an plectrums

Picks & plectrums

De een noemt het plectrums de ander picks, hoe het ook zei, voor het geluid dat je kunt maken met je gitaar zijn ze essentieel en ik heb de ervaring dat lang niet alle gitaristen dit weten of uitgeprobeerd hebben.

Wel plectrum?
De keuze van het plectrum hangt van twee dingen af hoe het voelt en hoe het klinkt. Soms komen deze twee zaken samen maar vaak ook niet en vraagt de keuze van een ander plectrum om een nieuwe speelstijl en techniek.

Geluid
Het geluid van je gitaar is en subjectief gegeven, als gitarist hoor je je geluid heel anders dan iemand die tegenover je zit en de meeste gevallen verder weg.

Dik en dikker
In de gypsy jazz stijl worden vaak behoorlijk dikke plectrums gebruikt. Ik wet niet of ik helemaal historisch correct ben maar als ik het goed begrijp waren kiezelsteentjes bij gebrek aan beter, geld, een goed alternatief.

Wegen
De plectrums die Michel Wegen maakt zijn daar een goed voorbeeld van. Hoewel ik er door de gypsy jazz achter kwam dat hij fantastische plectrums maakt, blijkt dat zijn plectrums voor veel meer stijlen geschikt zijn. De Wegenpicks zijn in een heel aantal verschillende modellen verkrijgbaar en zeker de moeite waard om uit te proberen.  http://www.wegenpicks.com/

Guzz
Guzz plectrums zijn een ander voorbeeld voor geweldig spelende dikke en semi dikke plectrums. Het mooie is dat deze plectrums drie verschillende hoeken hebben die in de juiste hoek(bevel) zijn geslepen om verschillende tonen te produceren. de afgeronde hoek klinkt en voelt rond en is erg mooi voor slaggitaar.
Guzz maakt ook pick ups speciaal Gypsy gitaristen, die... het ook heel goed doen als pick up voor mijn Weissenborn gitaar... maar dat terzijde. Hoewel het nooit kwaad kan om te experimenteren en wellicht prachtige resultaten te krijgen die je niet verwacht had. https://www.guzzguitar.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed